Pajrecept
Ikväll har jag lagat en super god matpaj som jag har fått receptet av Ewan:) Det är tydligen en räk-GI paj som innebär att det inte är någon pajdeg! Jag hade kräftskärtor istället för räkor och det smakade som en blandning av farmors paj och mammas köttfärs och räk- rullar! Asgott;D Det går fort också, vilket är viktigast när man lagar mat om ni frågar mig:) haha!
Här får ni receptet;
2 msk smör
4ägg
1dl grädde
Smörj formen och sätt den i ugnen så att smöret smälter. Rör ihop ägg och grädde lite lätt, Sen sätter ni in den i ugnen tills den har stelnat lite.
fyllning;
400gr skalade räkor/ en burk med kräftskärtor
150-200gr räkost
1dl cream fresh
2 dl riven ost
dill
peppar
Smält räkost och creamfresh i en kastrull rör sedan i resten.
Lägg på fyllningen och sätt in pajen i ca 20 min i 225 grader! Tar ut och låt det stelna lite:)
Bild innan jag satt in den i ugnen;
Här får ni receptet;
2 msk smör
4ägg
1dl grädde
Smörj formen och sätt den i ugnen så att smöret smälter. Rör ihop ägg och grädde lite lätt, Sen sätter ni in den i ugnen tills den har stelnat lite.
fyllning;
400gr skalade räkor/ en burk med kräftskärtor
150-200gr räkost
1dl cream fresh
2 dl riven ost
dill
peppar
Smält räkost och creamfresh i en kastrull rör sedan i resten.
Lägg på fyllningen och sätt in pajen i ca 20 min i 225 grader! Tar ut och låt det stelna lite:)
Bild innan jag satt in den i ugnen;
Kommentarer
Trackback